Säkra ditt hem – så undviker du intrång

Det finns flera sätt att skydda sitt hem från oönskade besökare. Här diskuteras några av de vanligaste metoderna:

Kassaskåp erbjuder skydd mot såväl inbrott som brand. De går ofta under olika facktermer som ”säkerhetsskåp”, ”värdeskåp” eller ”stöldskyddsskåp”, var och en med olika egenskaper. För skåp med brandskydd anges hur många minuter skåpet kan uthärda brand utan att materialet skadas. Det är smidigt och enkelt köpa dessa online. Du kan enkelt botanisera bland ett brett utbud för skåp lämpliga för förvaring av allt från dagböcker till guld.

Det finns en hel del högteknologiska larm på marknaden idag. De mest avancerade erbjuder kombinerat skydd mot inbrott, brand och vattenskador. Om du är bortrest och inbrottslarmet skulle aktiveras, finns en inbyggd kamera som omedelbart tar bilder och skickar vidare dessa till den ständigt bemannade larmcentralen. Personal på plats avgör snabbt vad som aktiverat larmet och skickar vid behov väktare, polis och räddningstjänst. Du kan även aktivera vissa delar av larmet nattetid för att skydda dig medan du är hemma och få varningar om någon försöker göra intrång i ditt hem. Även den brandskyddande delen av larmet är utrustad med kamerautrustning kopplad till larmcentralen, så att situationen kan analyseras i realtid och eventuell utryckning göras i ett tidigt skede. Larmet kan på ett smart sätt styras via en app även när du inte befinner dig i ditt hem.

Lås av hög kvalitet finns idag också i digitalform med fjärrstyrfunktioner via app. Du kan på så sätt skapa tillfälliga inpasseringskoder för ex. hantverkarpersonal eller personer som tar hand om ditt hus när du är på semester. När någon låser upp dörren och du inte är hemma skickas en bild till dig, så att du har full koll på vem som kommer och går.

About Author: rnn.yqe.