Vikten av oberoende recensenter

Som konsumenter förlitar vi oss ofta på recensioner av både det ena och det andra för att känna oss trygga att köpa produkter och tjänster. Detta har länge skapad en stor efterfrågan om kritik mot allt möjligt i vårt samhälle så folk kan bedöma varifrån de borde köpa något och varifrån de inte borde köpa.

Recensioner kan komma från många olika håll, men vad folk sedan är villiga att acceptera kan ju skilja sig en hel del från person till person och från produkt till produkt. En del personer verkar förhålla sig allmänt negativ till recensioner de läser både i tidningar och på nätet, istället föredrar de att höra från personer de känner och vad de tycker om saker och ting.

Det finns ju helt klart en form av logik i detta, dessa personer som man känner vet ju säkert mer om vad man själv gillar och kan rekommendera saker och ting mer säkert. Men om man bara går efter kriterier som ”vad rekommenderar mina vänner”, kommer man nog ofta stöta på saker och ting man inte kan få några konkreta svar på.

En bransch som länge varit i behov av fler oberoende recensenter är just spelbranschen, åtminstone i mer traditionell media. Detta är den största underhållningsbranschen men ändå skrivs det inte lika mycket om denna än många andra nöjesbranscher.

När en efterlängtad ny film eller ett nytt musikalbum släpps så kan man vara säker på att alla de stora traditionella nyhetssajter och tidningar kommer att ha recensioner på detta. Men tyvärr är inte desamma när det kommer till spel. Ta bara spelet Dishonored först kom ut så täcktes det endast av två tidningar i hela Sverige, men praktiskt taget alla spelsajter hade en recension redo kort efter släppet.

Oberoende recensenter är väldigt viktigt för att skapa ett genomsnittligt betyg, något som man kan vara betydligt säkrare på reflekterar sanningen än bara en recension i en tidning eller på en sajt.

About Author: rnn.yqe.