Trygga upp bostaden

Att starta företag eller ingå andra juridiska avtal, som att gifta sig, kan innebära risker för tillgångar. Bostaden kan vara en tillgång som riskeras om man inte tar till åtgärder för att skydda den. Här kommer lite råd för att du ska kunna skydda din bostad.

Giftermål är något som är förknippat med stor glädje och ett gemensamt liv med någon vi håller kär. Inte sällan har personerna bott tillsammans innan de gifter sig, men om det är någon av er som ägt hela bostaden innan giftermålet så kan det vara en god idé att fundera på hur ni vill lösa bostadsfrågan rent juridiskt. Det finns möjlighet att få hjälp med bostadsjuridik genom att kontakta en rådgivare. I Sverige är äktenskapsförord relativt ovanligt, men om ni har större tillgångar som ni vill skydda vid en skilsmässa så är det klokt att skriva avtal för att undvika framtida osämja. Om brudparet har barn sedan tidigare relationer så kan det vara en god idé att säkra tillgångar för att skydda särkullsbarnens intressen om något skulle hända. Det viktigaste är att ni är överens och det är bra att reda ut de juridiska frågorna i förväg när ni är vänner.

Ett annat skäl till att se över juridiska frågor kan vara om man startar företag. Hemmet är en stor tillgång som alltid bör hållas utanför företaget, men det är lätt att den används som trygghet vid uppstart av företag för att möjliggöra lån. Det är ett risktagande som alltid bör ifrågasättas. Om ni är två i hushållet så kan det vara en god idé att säkra bostaden genom att skriva över den på parten som inte är involverad i företaget. Skulle oturen vara framme så vet ni att ni kan fortsätta att bo tryggt även i framtiden.

About Author: rnn.yqe.