Säkra upp ditt hem med brandsläckare

Brandsäkerhet är a och o i ett hem eftersom det potentiellt kan rädda ditt liv vid brand. Det finns flera saker som du måste ha i ditt dem och flera andra prylar som är rekommenderade att skaffa.

Ett hus eller en lägenhet ska ha minst en brandvarnare installerad. Har du flera våningsplan där du bor ska det finnas en brandvarnare på varje våningsplan. De kan med fördel vara seriekopplade för att öka säkerheten. Alla nybyggen sedan 1999 ska ha en brandvarnare installerad enligt boverkets regler.

Det är inget krav på att du behöver ha en brandsläckare hemma men det är rekommenderat ur säkerhetssynpunkt. Du bör ha minst en pulversläckare på sex kilo och pulver anses vara bättre än skum. Nackdelen är dock att den smutsar ner mer än skum, men det känns som ett mindre problem om en brand uppstår.

Lägg till en brandfilt till ditt brandskydd i hemmet så är du redo för det mesta om du upptäcker en brand i tid.

Köp brandutrustning på nätet

Det finns sidor på nätet som säljer allt från brandsläckare till brandalarm och brandfiltar. Välj något online och få din nya brandutrustning hemskickad till din adress, utan att du behöver gå utanför dörren.

About Author: Janne Persson