Säkra upp din butik

Som butiksinnehavare så vet du säkert att det finns saker att tänka på som kan säkra upp din butik för eventuellt rån och överfall. Det är viktigt att ett relevant larm finns installerat som kan använda vid nödfall. Många gånger så kan det också hjälp att försvåra för den som gör ett försök till att ta sig in nattetid eller för den delen gör ett dagligt rån och överfall.

Tyvärr så finns det butiker som utsätts för rån och överfall, men låt inte detta skrämma dig utan se till att säkra upp din butik så bra som det bara går. Installera de larm som kan behövas för eventuellt överfall men också larm när butiken inte är öppen.

Se över hur ni arbetar vid era butikskassor. Skapa rutiner för hur ni hanterar kontanter och annat som kan vara värdefullt. Skaffa säkra och moderna kassasystem, kolla upp OpenSoution och deras smidiga betallösningar om det kan vara något för er butik. Det kan vara en fördel att utse en säkerhetsansvarig som ser till att allt sköts som det ska i butiken, både med kassor och annat.

Se också till att ni har en bra försäkring för er butik, vilka villkor gäller vid ett inbrott eller rån. Svensk Handel har tagit fram en säkerhetskatalog som kan hjälpa er i hur ni ska arbeta med säkerheten i er butik. Hämta hem den och kopiera upp den till alla anställda och har regelbundna träffar för att diskutera hur ni kan säkra upp er butik ännu mer.

About Author: rnn.yqe.